Mine blogindlæg på Grønne Skridt, mv.

Her er et udvalg af blogindlæg/tekster, jeg har skrevet på andre websites. Artiklerne fra Grønne Skridt ligger nu her på siden.

5 gode måder at bruge din flaskepant

Et af mine yndlingsindlæg på Grønne Skridt. Her har jeg samlet en liste over sjove, søde og social bæredygtige måder, du kan bruge 20 kroners flaskepant på.

Mission: Undgå plastikposen ved indkøb!

Jeg udfordrede mig selv til at stoppe med at købe plastikposer. Dette er en dagbog over, hvordan det gik, og mine tanker om brugen af plastikposer i detailhandlen.

3 tips til at bruge sociale medier mere socialt

Et blogindlæg, jeg skrev til Grønne Skridts tema om “Social bæredygtighed”. I indlægget giver jeg tips til, hvordan sociale medier kan bruges til konstruktive samtaler, vidensdeling og fjernsynskiggeri.

Artikel om Grønne Skridt på Omstilling.nu

Grønne Skridt afviklede i september 2015 en såkaldt “omstillingscafe”. Til arrangementet fokuserede vi på, hvordan vi kan bruge fællesskaber som drivkraft i den bæredygtige omstilling. Cafeen blev afviklet i samarbejde med Klima Ambassaden Århus og netværket Omstilling Nu. Efterfølgende fik jeg mulighed for at skrive en artikel om Grønne Skridts visioner til sidstnævntes website.

Det bæredygtige alternativ til bind og tamponer

Et blogindlæg, jeg skrev til temaet “Skønhed & pleje”. Indlægget handler om menstruationskoppen – et billigere, miljøvenligere og sundere alternativ til bind og tamponer.

Arbejdet med dette indlægget var en sjov udfordring, fordi jeg teamede op med min veninde Johanne i den kreative proces omkring illustrationer til teksten.

Gør et Mega Kup! hver måned til secondhand-tøjarrangement

Et blogindlæg om den månedlige tøjbazar, Mega Kup!, som jeg skrev i forbindelse med temaet “Genbrug”. I indlægget fokuserede jeg særligt på at give et indblik i stemningen til arrangementet. Jeg brugte det også i forbindelse med en ansøgning som social media manager for Mega Kup!

Inspiration til genbrug og upcycling på internettet

Et andet blogindlæg på Grønne Skridt, hvor jeg skrev om “Genbrug”. Formålet var at opfordre læserne til at udforske og udnytte internettets mange muligheder for køb af genbrug og inspiration til upcycling af gamle ting.

Mö & Flös – en ung genbrugsbutik fyldt med kreativitet og godt selskab

Et interview med to frivillige, jeg lavede i forbindelse med genbrugstemaet. I indlægget forsøger jeg både at indkapsle stemningen i genbrugsbutikken Mö & Flös og formidle de frivilliges tilknytning til stedet.

Mød Julie Egesberg Jorsal – antropolog og praktikant hos Sager der Samler

Et portræt af min medpraktikant hos Sager der Samler, Julie. Portrættet fremhæver Julies kærlighed til fællesskaber, der passer ind i Sager der Samlers filosofi.

Du kan finde hele mit portfolio af blogindlæg og webtekster fra Grønne Skridt, mariebisgaard.dk eller andre steder på Pinterest.