5 gode måder at bruge din flaskepant på

Udgivet af Marie Bisgaard den

Ender din pantbon ofte som et stykke krøllet papir i din lomme?

Det er en skam!

Der er nemlig mange måder, dine pantmønter kan omsættes til både gavn og glæde. Her får du 5 gode forslag til, hvordan du kan bruge 20 kroners pant på en sjov og velgørende måde.

1. Hus Forbi

Er du typen, der takker nej til ”Hus Forbi”-sælgerne i gågaden? Det er jeg som regel.

I virkeligheden er det dog et blad, der giver dig anderledes perspektiver end den daglige, gratis Metroxpress tilbyder. Bladet er skrevet af freelancejournalister og socialt udsatte og giver dig et indblik i de hjemløses verden, du sjældent finder andre steder.

Brug din tyver på en ny og interessant læseoplevelse – på den måde får den hjemløse bladsælger også lidt ekstra penge i hverdagen.

2. Busbillet til dig (og måske en anden person?)

plastikposenDine 20 kroners flaskepant kan også bruges i bybussen.

Skån miljøet ved at tage en tur med offentligt transport frem for bilen. Er du normalt på cykel, kan du gemme tyveren til en dag, hvor vejret er rigtigt skidt, og du ikke har lyst til at møde ind på arbejdet med drivvådt hår.

Fordelen ved at købe en fysisk billet frem for blot at bruge rejsekort eller klippekort er, at du herefter har mulighed for at glæde en anden buspassager: Giv din billet til en person, der stiger på bussen, når du stiger ud – på den måde får han eller hun en gratis tur hjem.

Jeg har selv oplevet en mand, der gav sin billet videre til mig – det kan lysne enhver dag op!

 

3. Hotdog til en hjemløs

Kender du Børnenes Kontor på Lille Torv?  Her kører de tilbuddet: ”Køb 1 hotdog, betal for 2”.

Forvirret?plastikposen

Konceptet er, at du giver en hotdog til en hjemløs ved at lægge lidt ekstra penge, når du selv svinger forbi pølsevognen. Hotdoggen koster 28 kroner, så her skal du pante lidt ekstra flasker for at kunne betale.

Til gengæld hjælper du en mindre velbemidlet med at stille sulten – og det er jo aldrig helt slemt.

4. Chokolade

Har du en dag virkelig lyst til selvforkælelse, er der intet bedre end lidt til den søde tand. Her kan den ekstra tyver i budgettet også fungere som en god undskyldning for at købe en god plade chokolade med hjem.

For at holde den bæredygtige stil kan du med fordel vælge chokolade, der enten er Fairtrade, økologisk, er Rainforest Alliance Certified eller bærer mærket Cocoa Life.

5. Donér ved pantautomaten

Tænker du stadigvæk, at din pantbon kommer til at lide en stille død i din pung?

Fortvivl ej.

Mange supermarkeder har lagt mærke til vores glemsomhed. Flere og flere flaskeautomater er derfor forsynet med en ny donationsknap, hvor du slipper for den upraktiske pantløsning. I stedet kan du ved ét tryk donere dine penge direkte til et velgørende formål.  I Føtex i Storcenter Nord er det eksempelvis Læger uden Grænser, du støtter.

Smart, ikke?

Så af sted med dine tømte flasker og dåser – der er mange steder, de små møntbeløb gavner!flaskepant

***Dette blogindlæg var oprindeligt et indlæg på Grønne Skridt, en blog hvor jeg og de andre bag initiativet inspirerede læserne til, hvordan vi alle kan tage små skridt i hverdagen til at leve mere bæredygtigt – både i social, økonomisk og miljømæssig forstand. Projektet – og bloggen – blev afsluttet oktober 2017.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.