Inspiration til genbrug og upcycling på internettet

Udgivet af Marie Bisgaard den

Internettet bugner af muligheder for køb/salg af brugte varer og ideer til upcycling og redesign. Vi har været lidt på udkig og giver dig her nogle få tips til, hvor du kan starte.

På Facebook

På Facebook har mange loppemarkeder og genbrugsbutikker deres egne sider, som du kan holde dig opdateret på. Vil du opdage nye muligheder, er det til gengæld en god idé at lede efter grupper, hvor medlemmerne deler tips med hinanden.

Der findes både grupper, hvor medlemmer sælger og køber hinanden imellem, viser egne kreative redesign-påfund frem eller deler informationer om kommende genbrugsmarkeder i nærheden. Her er eksempler på netop disse tre typer af grupper:

Hjemmesider til køb og salg af brugte varer

Der er mange steder på internettet, hvor du har mulighed for at købe (og sælge) fine brugte varer frem for at investere i dyrere sager.

Hvis du handler på Amazon, kan du også tit købe varerne i en brugt (og ofte billigere) udgave.

Den mest kendte er nok dba.dk, hvor alle tænkelige og utænkelige ting sælges. De har flere gode over- og underkategorier, der kan hjælpe dig på vej gennem de mange annoncer.

Er du til bøger, er bogbasen.dk et godt sted at gå på opdagelse. Du kan både søge efter forfatter, genre eller titel. Dukker der ikke noget op, kan du efterlyse den specifikke bog, du er interesseret i.

Hvis du elsker at finde nyt til klædeskabet, er bazaren på trendsales.dk værd at tjekke ud. Der er både tøj til mænd og kvinder, og ofte kan du selv komme med et bud på, hvad du vil give for varen. Ud over tøj er der også varer i Elektronik- og Hjem & bolig-kategorien.

Gå på opdagelse på Pinterest og Instagram

Pinterest er et nyere socialt medie, der generelt fokuserer meget på kreativitet, hobbyer og DIY. Her er der rig mulighed for at lade dig inspirere til egne redesignprojekter. Søg på #reuse, #upcykling eller lignende, eventuelt kombineret med den specifikke ting, du overvejer at genbruge, og gå så på opdagelse i de mange spændende opslagstavler og pins.

På Instagram er der også mange brugere, der fremviser redesign eller genbrugsoplevelser. Udforsk for eksempel hashtaggene #genbrug, #secondhand, #diy, #loppefund, #loppeguld, #genbrugsguld og #upcykling.

 

***Dette blogindlæg var oprindeligt et indlæg på Grønne Skridt, en blog hvor jeg og de andre bag initiativet inspirerede læserne til, hvordan vi alle kan tage små skridt i hverdagen til at leve mere bæredygtigt – både i social, økonomisk og miljømæssig forstand. Projektet – og bloggen – blev afsluttet oktober 2017.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.