Gør et MEGA KUP! hver måned til second hand-tøjarrangement

Udgivet af Marie Bisgaard den

mega kupDet er lørdag d. 29. august, og klokken er lidt i 12. Trods solskinsvejret udenfor er der kø i Godsbanens foyer. Her står en flok kvinder og enkelte mænd nemlig på spring – klar til at indtage Den Rå Hal, hvor Mega Kup! afholder deres første genbrugstøjbazar efter sommerferien.

Dørene går op, og efter entréprisen på 40,- kr. er betalt, er det tid til at slå sig løs i de 100 tøjstande, der fylder hallen. Med stemningsmusik i baggrunden servereret live af en DJ går handlen i gang.

Tøjet bliver målt, vurderet og prøvet ved spejle i hallen eller på Godsbanens toiletter. Sælgerne har medbragt et bredt udvalg; kjoler, bukser, t-shirts og skjorter – lige fra mærker som H&M, Top Shop og Vero Moda til dyrere brands som Moss Copenhagen, Karen Millen og By Malene Birger. Til Mega Kup! har du som shopper dog en gylden fordel – alt er nemlig second hand, så der er god chance for hive et par billige fund med hjem.

En god anledning til at give gammelt tøj nyt liv

”- Hvor meget skal du have for den her?”

”- 100,- kr.”

”- Kan jeg få den til 80,-?”

”- Okay, lad os sige det!”

Ulig i butikkerne kan der til Mega Kup! pruttes om priserne, indtil partnerne bliver enige. Nogle sælgere er gengangere fra tidligere arrangementer med styr på salgsteknikkerne. Andre er mindre rutinerede eller blot mere medgørlige.

Da jeg spørger ind til, hvorfor de deltager i Mega Kup!, har de fleste derimod samme svar. Tøjet, de sælger, er hverken ødelagt, grimt eller snusket. Det er i stedet trøjen, der er blevet lige lidt for kort, skjorten, der blevet lidt for smal omkring brystet eller kjolerne, der bare hænger ubrugt bag alle de andre ting i klædeskabet.

Deltagerne benytter Mega Kup! som en mulighed for at give de lækre sager, de af den ene eller anden årsag ikke lige får brugt, videre til en anden – samtidigt med at de kan tjene lidt af den oprindelige pris hjem.

Et alternativ til den almindelige shoppetur

Lytter man til shoppernes oplevelse af Mega Kup!, bliver det klart, at de fleste ser arrangementet som en billigere og mere intens variant af den typiske shoppetur. Rundt i den varme hal er der piger på jagt efter helt specifikke ting, mens andre har taget veninden med for at undgå at købe alt for meget.

Efter turen rundt i standene møder jeg søstrene Kamille på 25 år og Marie på 16 ude i foyerens sofaer. Ligesom mange andre har de været på udkig, efter hvad der nu lige var at finde.

Kamille har tidligere været til Mega Kup! og synes godt om konceptet med mærkevarer til billigere priser. I dag var der desværre ikke noget, der faldt i hendes smag. Heldigvis fik Marie bid og kan tage et par fine sko med sig hjem.

mega kup

 

Er du interesseret i lignende arrangementer, så tjek Studenterhus Aarhus, som også afholder Secondhand Bazar engang imellem. Her er der fri entré og billige stande – især for studerende.

 

Dette blogindlæg var oprindeligt et indlæg på Grønne Skridt, en blog hvor jeg og de andre bag initiativet inspirerede læserne til, hvordan vi alle kan tage små skridt i hverdagen til at leve mere bæredygtigt – både i social, økonomisk og miljømæssig forstand. Projektet – og bloggen – blev afsluttet oktober 2017.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.