Fire eksempler på CV’er der har fået mig til samtale

Udgivet af Marie Bisgaard den

Der findes et væld af holdninger til, hvordan det gode CV skal se ud. Kronologisk eller kompetencebaseret? En side eller flere? Punktform eller tekst? Etc.

Der er nok nogle fællesnævnere (overskuelighed, kontaktoplysninger, tilpasning til hvert stillingsopslag, billede), men når alt kommer til alt, har alle arbejdsgivere, jobkonsulenter og rekrutteringspersoner nok hver deres personlige præferencer.

Jeg vil derfor ikke lege dommer og bilde dig ind, at der findes én statshemmelig CV-skabelon, der virker hver gang.

I stedet giver jeg dig fire eksempler på CV’er, der har skaffet mig samtaler. Udover at indholdet selvfølgelig er vinklet forskelligt i forhold til det job, jeg søgte, er de opbygget på hver deres måde.

Min mål er at inspirere til, at du kan lave dit CV på din helt egen måde. Se det også som en beroligelse: Din ansøgning står og falder ikke på, om du er en haj til design! 🙂

Eksempel 1 – mit første CV som dimittend

Min første CV-skabelon er nok det bedste eksempel på, at design ikke er alt. Her er der tale om en god, gammeldags Word-skabelon.

CV’et indeholdte følgende sektioner: et kort resumé af mine professionelle interesser/tilgang til arbejde, kernekompetencer i stikord, herefter et kronologisk CV (både med uddannelser/kurser og ansættelser), et afsnit om it- og mediekompetencer, et om sprog og til sidst en lille tekst om mine fritidsinteresser.

Når jeg ser dette CV-design i dag, synes jeg stadig, det er fornuftigt opbygget.

Jeg kan egentlig godt lide, at jeg under de forskellige ansættelser har en kort beskrivelse af virksomhederne med, da de fleste er ret ukendte. Omvendt gør det CV’et meget teksttungt – noget, jeg har gjort en dyd ud af at begrænse i mine senere CV-designs.

Som du kan se, skelner jeg hverken i dette – eller alle andre CV’er – mellem frivillig og lønnet erfaring.

Jeg anser begge dele som lige kompetencegivende. Da jeg var dimittend, er jeg endda sikker på, at det var min frivillige erfaringer, arbejdsgiverne syntes, der var mest relevante.

>>Læs “Et skriveværktøj til den gode jobansøgning”<<

Ifølge mig er det derfor ærgerligt, når det frivillige nedspilles i et afsnit for sig.

Eksempel 2 – nyt design, mindre tekst

Efter nogle måneder som dimittendledig, blev jeg introduceret for Canva. Canva er et fedt designværktøj, der er perfekt for alle os, der ikke har lyst til at betale en formue for Adobepakken. Samtidigt er det super brugervenligt.

Jeg fik derfor hurtigt designet mig et nyt CV, hvilket blev den CV-skabelon, jeg brugte i resten af min dimittendledighed og i det meste af min ledighedsperiode i 2018-2019.

Her smed jeg det meste tekst væk og arbejdede primært i stikord. Overskuelighed frem for alt.

Igen synes jeg stadig, at CV-designet holder.

En jobkonsulent gav dog mig den feedback, at billedet er ALT for stort, og jeg skulle slette afsnittet om fritidsinteresser, da det er ligegyldigt.
Andre har fortalt mig, at et afsnit med fritidsinteresser er fint at have med, da det viser, man er mere end bare arbejde.

Min holdning er endnu engang, at det er en smagssag. Jeg har det med, hvis der er plads til det.

Eksempel 3 – farver og portfolio

Netop det med plads og længde er noget, jeg har eksperimenteret en del med. Først var alle CV’er tre sider. Herefter enten en eller to.

Det skyldes, at jeg begyndte at gruppére ansættelser sammen, hvis det gav mening, jobbene lignede hinanden, eller opgaverne ikke var relevante i forhold til det job, jeg søgte.

CV-eksempel 3 var skrevet til en stilling, der indeholdte online marketing- og eventopgaver. Det betød, at jeg fremhævede de stillinger, jeg har haft, der ligger inden for netop det område. På den måde kunne jeg bedre uddybe, hvilke forskellige opgaver jeg har erfaring med inden for den branche.

Eksempel 3 viser også et andet element, jeg begyndte at tilføje i nogle ansøgninger: portfolioet. Show it, don’t tell it, som man jo siger.

Eksempel 3 er sandsynligvis det CV, jeg vil arbejde videre med, hvis jeg skal søge job igen engang.

Man kan godt blive træt af at se på sort/hvid. Jeg synes, at det have sektioner med skiftevis hvid og en anden farve giver lidt mere liv, uden at det støjer alt for meget.

Eksempel 4 – kort og koncist

Når det er sagt, så er skabelonen i eksempel 4 også en udgave, jeg er meget tilfreds med. Endnu et CV, hvor der er skåret helt ind til benet.

Er der en af mine CV-skabeloner, du synes godt om? Send mig en mail, så sender jeg dig det gerne!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.