En køkkenklovns anmeldelse af Aarstiderne

Udgivet af Marie Bisgaard den

Siden april har jeg abonneret på Aarstidernes måltidskasser. Jeg er blevet ret stor fan af konceptet, så det er på tide, jeg får skrevet en lille anmeldelse.

Så overvejer du selv skrive dig op til at få måltidskasserne, så læs med og få min vurdering af dem her.

Hvorfor vælge at få måltidskasser?

Der findes flere grunde til, at måltidskasser kan være en god idé.

Jeg besluttede mig for at teste konceptet af flere årsager.

Først og fremmest skyldtes det, at jeg simpelthen er lidt af en køkkenklovn. Ikke fordi det (altid) går galt, når jeg stiller mig foran kogepladerne. Jeg har simpelthen bare ikke interessen i at gå på jagt i kogebøger og finde på nye retter og ingredienser at eksperimentere med.

Men jeg vil gerne være den type. Typen, der synes, det er sjovt at lave mad.

Det er bare svært at holde gejsten oppe, når man kører rundt i de samme retter igen og igen. Konsekvenserne er det, er:

  1. Aftensmad, der er kedelig og ikke særligt inspirerende at spise
  2. Flere færdiglavede retter eller mad, der er købt udefra
  3. Mange og dårligt planlagte madindkøb, hvor der altid ryger lidt chokolade, chips eller lignende ned i kurven.
  4. Et månedsbudget, hvor madposten er klart den højeste

Min mission var kort og godt at gøre madlavning en fornuftig og spændende del af min hverdag.

Sådan fungerer det

Når man starter som kunde hos Aarstiderne, skal de først have det praktiske omkring leveringen på plads.

Hvis du ligesom mig bor i lejlighed, skal de have fat i nøglen til din opgang – ellers kan de ikke komme forbi, når ugens kasse skal stilles foran din dør.

Når det er på plads, er det bare med at gå i gang.

Du vælger den kasse, du vil abonnere på, og hvornår du gerne vil have den leveret – enten onsdag, fredag eller søndag.

Det gode ved abonnementet hos Aarstiderne er, at du ikke binder dig fast til en måltidskasse i mere end én uge. Det betyder, du hver uge kan kigge menuerne igennem og vælge næste kasse ud fra, hvad du lige har lyst til.

Indtil videre har jeg prøvet VeganerKassen, VegetarKassen, KvikKassen og SlankeKassen.

Jeg synes, opskrifterne er rigtig pædagogiske, så hvis du godt kan lide at få tingene skåret ud i pap, hjælper de dig godt på vej.

Aarstiderne (13)
Aarstiderne (12)
Aarstiderne (11)
Aarstiderne (9)
Aarstiderne (10)
Aarstiderne (8)
previous arrow
next arrow

Måltidskasse til 1 person – ulemper

Der er visse ulemper ved at få en måltidskasse, hvis du ligesom jeg kun er én person. Den første er selvfølgelig, at du ikke har lige så mange valgmuligheder – nogle kasser er ikke lavet i en single-version.

Men den største ulempe for mig er, at jeg ved næsten hvert måltid har en del mad tilovers. Det gælder for mig især, når jeg vælger Veganer- og VegetarKasserne. Det er noget, Aarstiderne selv gør opmærksom på i opskriftspapirerne, der følger med – så det er ikke bare mig, der er småtspisende.

Overskudsmad behøver jo ikke være et problem, hvis du er typen, der er rigtig god til at spise rester til middagsmad.

For mig falder det mig bare mere naturligt at spise aftensmadsrester som aftensmad. Men når jeg får en kasse til tre-fire dage, og der samtidigt også skal spises rester hver anden aften – ja, så kan det hele let blive et stressmoment at få det hele spist. Især hvis du som mig også ynder at spise ude fra tid til anden. 🙈

Den ekstra mad har jeg til gengæld også fundet en fordel ved. Det gør det nemlig lettere at invitere gæster til at spise. Jeg bryder mig normalt ikke om at lave mad til andre, fordi det giver lidt præstationsangst.

Men når det er et Aarstiderne-måltid, så er det lettere at få lavet noget lækkert – og går det galt, nå ja, så kan man jo skylde det på kokken bag opskriften. 😉

En anden udfordring, jeg nogle gange støder på, er dovenskabsfælden. Det kræver ekstra at skulle lave godt mad frem for en færdiglavet ret. Så skal man tidligt ud af døren en aften eller trækker sofaen efter en hård dag, skal man have vilje til at sætte tid af til at stå i køkkenet.

Jeg prøver som regel at prøve at sætte lidt ekstra tid af til det om eftermiddagen og at skubbe mig lidt til få det lavet.

Men jeg har også bestemt mig for, at der skal være plads til de hurtige løsninger. Aarstiderne skal først og fremmest være en positiv ting i min hverdag.

Spændende udfordringer

Og det er en positiv ting for mig, når jeg tager mig tiden.

Jeg synes, det er sjovt at møde grøntsager, jeg ikke kender (hvem vidste, der fandtes cocktail-avokadoer?).

Det er lækkert at pakke en kasse med gode råvarer ud, når de kommer om søndagen.

Glæder mig til, når jeg om mandagen kigger opskrifterne for næste uge igennem og skal vælge, hvad jeg skal have i næste uge.

Og sidst, men ikke mindst, er det fedt, når jeg sidder med det endelige resultat efter en vellykket tjans i køkkenet.

Så alt i alt bringer målkasserne lidt ekstra madglæde ind i hverdagen – og det er ikke så ringe endda!

Aarstiderne
Aarstiderne (3)
Aarstiderne (5)
Aarstiderne (6)
Aarstiderne (2)
Aarstiderne (1)
Aarstiderne (4)
previous arrow
next arrow

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.