Mine 6 nyeste anmeldelser af podcasts (part VI)

Udgivet af Marie Bisgaard den

Så er det tid til flere anmeldelser af podcasts!

Jeg har i en sparerunde endnu engang afmeldt Spotify. Nu må vi se, hvor lang tid det holder, men i mellemtiden står lyttemenuen endnu engang på podcasts.

Det er til gengæld ikke noget at klage over her, for det er den perfekte anledning til at dele lidt fra playlisten med dig!

Med dansk tale

Anmeldelser af podcasts - med dansk tale

Er du vild med Disney og kommer du i et godt humør, hver gang du hører sangene og stemmerne fra tegneserierne i din barndom?

Så bliver du nødt til at downloade Med Dansk Tale til din playliste!

Podcasten handler om dubbing, og i de forskellige episoder har de besøg af instruktører, skuespillere og andre personer, der har været involveret i dansk dubbing – lige fra disciplinen kom til Danmark og frem til i dag.

Forbered dig på lydklip fra gamle som nye tegneserier, sjove anekdoter og kloge observationer fra personer som Lars Thiesgaard, Ghita Nørby, Jakob Stegelmann, Jens Jacob Tychsen, Preben Kristensen og mange flere. Alt imens du bliver klogere på et område, der normalt ikke får så meget opmærksomhed.

For en lingvist som mig er det ren guf.

Wide Awake

Her er vi ovre i, hvad man måske lidt kliché vil kalde selvudviklingsgenren. Jeg fandt denne podcast via værtens, selvværdscoach Marie Jepsen, Instagram-profil. Der hedder hun @kaerligevalg, og hendes mission er at få os alle til at være lidt sødere imod os selv.

Formatet er, ligesom de andre podcasts på denne her liste, at der i hvert afsnit er en ny gæst og et nyt tema. Der bliver både sat fokus på dating, meditation, angst og generelt bare, hvordan vi bliver bedre til at acceptere livet, som det er.

Noget, det aldrig skader at blive bedre til.

David Tennant does a podcast

Anmeldelse af podcast - david tennant does a podcast with

Om du er Doctor Who-fan eller kender ham fra noget andet – det er bare svært ikke at synes om David Tennant.

Og pludselig opdagede jeg, at han har sin egen podcast!

Her har han i hvert afsnit en ny kendt (ofte skuespiller) med bag mikrofonen for at tale lidt om deres liv og oplevelser. Interviews, som jeg synes, er tilpas veltilrettelagt og tilpas frit fra leveren.

Du kan vælge at høre dem alle (der er kun én sæson, så det er forholdsvis hurtigt at lytte sig igennem) eller vælge afsnittene med de gæster, du finder interessant.

For eksempel har jeg indtil videre hørt dem med Ian McKellen, Jodie Whittaker og Olivia Colman.

Bare badehotellet / Rejseholdet – Resten / Harry Pottcast

Denne her anmeldelse er ikke af en specifik podcast, men nærmere en podcastgenre.

Nemlig podcasts, der graver ned i enkelte film, bøger eller serier.

Hvis du som jeg ofte sidder og streamer film og serier, som mange andre ikke ser lige nu, kender du måske til det der med at mangle nogen at diskutere det hele med.

Her kan disse podcasts virke som en form for erstatning. De tre danske eksempler, jeg har taget med her, gennemgår afsnit efter afsnit, kapitel efter kapitel serierne/bøgerne i kronologisk orden. Diskuterer, hvad der er godt, og hvad der er dårligt.

En rigtig hyggelig rejse at tage med på.

Men pas på – hvis der er noget, du ikke er enig i, kan det også være en frustrerende oplevelse. Det har jeg i hvert fald måtte sande i podcasten “Rejseholdet – Resten.” 😅

Baglandet

Her kommer en af de mere tungere, men til gengæld yderst vigtige podcasts.

Baglandet er faktisk et program på P1, og det handler om de skæbner, miljøer og mennesker, vi normalt ikke ser i mediebilledet.

Afsnittene, der gjorde mig interesseret, var rapportageserien Afdeling M, hvor journalisten over flere episoder tager på besøg på Region Hovedstadens psykiatriske afdeling for patienter med dobbelt diagnoser.

Interviewsene er lavet i en respektfuld og objektiv tone, og fortællingerne sætter i den grad ens eget forholdsvis normale liv i perspektiv.

Journalistik, når det er bedst!

Anden til venstre

Til sidst en podcast i en helt anden boldgade. Anden til venstre er samtaler med samlevere/ægtefæller/kærester til kendte personer.

Den zoomer ind på, hvordan det er at være den, der (i hvert fald i offentligheden) lever i skyggen af sin partner.

Her har du mulighed for at høre, hvad det er for nogle personer, der står som støtte på sidelinjen, og alt det, de har at byde på.

Samtidigt giver det selvfølgelig også et anderledes indblik i, hvordan livet bag kameraet er for de personer, man føler, man kender. Jeg kan afsløre, at det på mange måder ligner lidt alle vores andres.

Det var så denne omgang anmeldelser af podcasts! Hvis du gerne vil have flere, kan du tjekke min fulde podcastliste ud – her opdaterer jeg løbende, hvad jeg finder af guf for ørerne.

Kategorier: Diverse

4 Kommentarer

nikolaj · 27. august 2019 kl. 22:03

Hej Marie . fed liste. Hvis man må anbefale sig, har jeg besluttet mig for at forsøge at give den et skud på Podcast trenden. Målet er at lave en føljeton i stil med Morten Resens Startup, men med bæredygtighed for tema. Man kan derfor følge min families jagt på et bæredygtigt liv, imens vi flytter i økosamfund, bygger vores eget halmhus, køber en elbil og i det hele taget går på jagt efter hvad der giver et godt eller bæredygtigt liv. https://podcasts.apple.com/dk/podcast/jagten-p%C3%A5-et-b%C3%A6redygtigt-liv/id1476794011?mt=2&app=podcast

  Marie Bisgaard · 28. august 2019 kl. 8:18

  Hej Nikolaj
  Mange tak 🙂
  Det lyder som en interessant podcast, den må jeg lige tjekke ud ved lejlighed!

Carsten Cederholm · 2. januar 2020 kl. 0:05

Hej Marie

Det er lidt en anden genere en de andre podcast du har anmeldt og jeg ved ikke om du synes at Nordisk Mytologi eller Shamanisme er interessant? Hvis du gør synes jeg du skal lytte til podcastet ”Vølvens Spådom” 🙂

https://open.spotify.com/show/08tYy07LXwEbrPv0RxIfXq

  Marie Bisgaard · 2. januar 2020 kl. 10:12

  Hej Carsten 🙂
  Jeg kan godt lide at lytte til lidt af hvert, så tak for anbefalingen.
  Godt nytår til dig!
  /Marie

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.