Flere podcasts at lytte til (pt IV)

Her kommer et efterhånden fast indlæg på min blog – en liste over de podcasts, jeg lytter til for tiden. Det er noget tid siden, jeg postede mit seneste, men mange på listen her er lidt i den samme genre, som mine tidligere anbefalinger. Du kan finde mine tidligere lister her: Liste I Liste II Liste III Men nu til de nye. Godt ord Hvis du er sprognørd, så skal du helt sikkert tjekke denne podcast ud! Værterne er Kirsten Marie Øveraas og Néné La Beet, Continue reading →

Referencer, litteraturliste og citering – en skabelon

Når du skriver en opgave, er det vigtigt at henvise til dine kilder. Der må ikke være tvivl om, hvor du har din viden fra. Ellers risikerer du at blive beskyldt for plagiat. Men så er spørgsmålet: Hvordan sætter man en litterturliste op? Hvordan citerer man korrekt inde i opgaven? I dette blogindlæg får du en guide til den referencestil, jeg benyttede under min uddannelse. Min stil minder om AU-Linguistics, som du kan finde i referenceværktøjet Refworks. Referencer i litterturlisten De klassiske kilder Bog: Efternavn, Fornavn. Årstal. Continue reading →

3 bogforslag i anledningen af Grundlovsdag

Glædelig Grundlovsdag! Hvis du er ligesom mig, er 5. juni ikke lige den mærkedag, du gør mest ud af. Når det er sagt, så skader det aldrig at stoppe og tænke lidt over, hvad præcis det er, dagen i dag markerer. Jeg har derfor samlet lidt lækkert litteratur, der kan sætte gang i tankerne om, hvad demokrati og god debatkultur egentlig indebærer – god læselyst! 1. Hvad er demokrati? af Hal Koch I dag er der ofte en tendens til at sætte demokratiet op på Continue reading →

Mission: Undgå plastikposen ved indkøb!

Vi har alle små ubæredygtige vaner. Ting, som vi egentlig godt ved, vi let kunne ændre, men alligevel ikke får gjort noget ved. En af mine er mit forbrug af plastikposer, når jeg handler ind. Jeg er typen, der aldrig har et indkøbsnet med, når jeg handler ind. I stedet køber jeg hver gang en stor plastikpose til 3,5 kroner, som jeg så bagefter genbruger én gang – som skraldepose. Jeg bestemte mig for at se, om jeg kunne undgå plastikposen i et par måneder Continue reading →

#IWDK17: Troværdighed på internettet

I sidste uge blev der afholdt Internet Week Denmark 2017 i Aarhus. Her var jeg til en paneldebat, Rethink Quality Content, der blandt andet handlede om troværdighed på sociale medier og internettet generelt – og hvordan vi skal forholde os alt det indhold, vi møder online. Her kommer lidt pointer, jeg opsamlede der – krydret med mine tanker på området. Du kan ikke stole på det, der står online Internettet er fyldt med informationer om alt, hvad hjertet kan begære. Og vi gør alle brug af Continue reading →

Nye anbefalinger af podcasts (pt III)

Så har jeg endnu engang samlet en lille liste over de podcasts, jeg lytter til pt.! Læs med, og bliv inspireret 🙂 Digitale tanker I podcasten taler de to digitale indfødte Puk Falkenberg og Anita Lykke Klausen om deres syn og tanker om (sociale) medier, karriere, marketing og alt det digitale i vores hverdag. Man bliver klogere af podcasten, men mest af alt er det fede, at de behandler nogle interessante og relevante emner, der i hvert fald får mig som lytter til at tænke Continue reading →

5 gode måder at bruge din flaskepant på

Ender din pantbon ofte som et stykke krøllet papir i din lomme? Det er en skam! Der er nemlig mange måder, dine pantmønter kan omsættes til både gavn og glæde. Her får du 5 gode forslag til, hvordan du kan bruge 20 kroners pant på en sjov og velgørende måde. 1. Hus Forbi Er du typen, der takker nej til ”Hus Forbi”-sælgerne i gågaden? Det er jeg som regel. I virkeligheden er det dog et blad, der giver dig anderledes perspektiver end den daglige, gratis Continue reading →

5 ting jeg lærte ved at være nyuddannet på dagpenge

Den 17. april 2015 blev jeg færdig med min uddannelse på universitet. Den 20. april 2015 meldte jeg mig ledig og kom dermed ind i det berygtede dagpengesystem. Glad og fortrøstningsfuld og gik jeg raskt igang med at skrive jobansøgninger. Jeg var endda så optimistisk, at jeg humoristisk postede screenshottet til højre på min Instagram og Facebook-profil med teksten “Min A-kasse har ikke særligt meget tiltro til, at jeg finder et job hurtigt…”. Well, det kom heller ikke til at gå hurtigt. Der skulle gå 1 Continue reading →

Kan en patientforening tillade sig at kalde en sygdom for lort?

For nogle uger siden lagde Epilepsiforeningen en kort video med navnet “Sandheden om epilepsi” på deres Facebook-side (se videoen nederst her i indlægget). Videoen viste  en lille bogstavsleg, hvor sætningen “Epilepsi er noget ort” bliver forvandlet til “Epiepsi er noget lort”. Den medfølgende posttekst var kort og godt: “SÅ ER DET SAGT. Del og like hvis du er enig”. Modsat hvad foreningens social media manager måske havde forventet, var det ikke alle, der syntes godt om indlægget. I stedet endte kommentartråden med at blive et Continue reading →

Sjove sprogfejl part II

Hverdagens samtaler er fyldt med sprogfejl og uheldige formuleringer. For noget tid siden samlede jeg en liste af sjove sprogkiks, jeg har stødt på – illustreret på kreativ vis af Johanne Vejrup Nielsen. Vi har teamet op igen, og her bringer jeg dig en ny omgang sprogblomster – indsamlet af mig eller tippet af seje folk på Twitter. Without further ado: “Den gik som varmt slik”   I virkeligheden er denne metaforsammenblanding måske meget passende: Når noget bliver solgt for en slik i vores forbrugeristiske Continue reading →