Lækre danske podcasts – mine anbefalinger

Udgivet af Marie Bisgaard

danske podcasts er awesomeEr du typen, der aldrig forlader dit hjem uden høretelefoner i ørerne? Så er du måske ligesom jeg ofte endt med at høre de sange om og om igen.

Heldigvis findes der en løsning på problemet.

På det seneste er jeg dykket ned i podcast-verdenen. Ja, jeg har selvfølgelig kendt og benyttet mig af dem før. Det er dog først nu, jeg virkelig har fået øjnene op for fordelene ved genren:

1.  Jeg slipper for at skulle sammensætte nye playlister. 2. Jeg har mulighed for at indtage ny viden hele dagen igennem – både når jeg rejser fra A til B eller en sjælden gang sætter mig på cyklen i Fitness World.

Multitasking, når det er bedst.

Så som en hyldest til min nyfundne hobby, deler jeg i dette indlæg de skønne danske podcasts, jeg indtil videre har kastet mig ud i at høre.

Help Marketing

Help Marketing - Eric Ziengs' gode podcast om online marketingHelp Marketing er en podcast, der handler om Online Marketing og alt det, der ligger inden for og i nærheden af netop det felt.

I hvert afsnit inviterer Eric Ziengs en gæst ind i studiet, der indvier os lyttere i netop sit ekspertisefelt. Som en nybegynder på området er det guld værd.

Filosofien bag podcasten er, at hjælper vi andre, så opnår vi også selv succes. Et fantastisk udgangspunkt, der i sig selv giver én lyst til at lytte med.

Pottercut

KoncPottercut - online marketingeptet ved denne podcast ligner meget Help Marketings: Værten, Ib Potter, inviterer Online Marketeers, der så deler ud af sin viden.

Ved begge podcasts føler du dig i godt selskab, mens du lytter, og klogere bagefter. Personligt foretrækker jeg de afsnit, der giver konkrete redskaber, jeg kan gå i gang med at lege med, så snart jeg sidder ved computeren næste gang.

Sproglaboratoriet

lingvistik og sprog podcastNogle gange er det lækkert at lytte til andet end SoMe, SEO, og hvad der ellers er af online marketingsgøjl.

Så er det godt, vi har P1, der er en sikker garant for nørderi.

Som den lingvist, jeg er, må jeg selvfølgelig nævne Sproglaboratoriet. Programmet dissekerer og diskuterer det danske sprog, og du støder uundgåeligt på lidt aha-oplevelser.

Har du selv et sprogligt fænomen, du undrer dig over, kan du sætte redaktionen til at researche lidt for dig. Sproglig bevidsthed ftw!

Mennesker og Medier

p1 - medier og menneskerHvis du er en af dem, der ligesom mig troligt følger med i Presselogen på TV2 NEWS hver søndag? Så er dette podcasten for dig.

I Mennesker og Medier sætter gæster og vært mediebilledet i den forgangne uge under lup:
Du får en god omgang mediekritik – hvilket aldrig skader i et samfund, hvor journalister påvirker og i høj grad sætter dagsordenen for den offentlige debat.

Job Eksperten

jobsøgningspodcastDenne podcast fandt jeg lidt ved et tilfælde, da jeg var på jagt efter ny inspiration til min jobsøgning.

I podcasten afsøger Diana Lund Andersen sammen med forskellige eksperter de mange aspekter, der udgør moderne jobsøgning i dagens Danmark.

Jeg anbefaler alle nyledige til at lytte med – jobsøgning er trælst, så lidt hjælp og idéer engang imellem er ikke helt dumt.

P7 mix maraton

Har du lyst til lidt let underholdning?

musikminder på p7mixP7 mix marathon udvælger et band, en genre eller en sanger og giver dig en syv timers lang udsendelse med netop det, den eller hende/ham som udgangspunkt.

Du får både interviews, trivia og selvfølgelig masser af musik.

Mine yndlingsafsnit er Boyband-Bonanza og Nik & Jay. Vi har vel allesammen vores guilty pleasures. 😉

Twitters podcast-anbefalinger

Lyder mine favoritter ikke lige som noget for dig?

Før jeg skrev dette indlæg, spurgte jeg de gode folk på Twitter om, hvilke podcasts de lytter til. Lad dig endelig inspirere af deres forslag – det vil jeg i hvert fald gøre!

krystal-paladsets danske podcast-favoritter lauravilsbæk-podcast1ivalos forslagbrikken-podcast

JWrede-podcastsimonorbergs podcastforslagJonesAalborg-podcast

Electronista og bæltestedetlauravilsbæk-podcast2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du have endnu flere anbefalinger? Så læs mine podcastanbefalinger pt II.


2 Kommentarer

Kurt Moskjær Andersen · 8. april 2016 kl. 8:07

Jeg vil også foreslå “Gamle mænd i nye medier” og “Startupsnakken”.

    Marie Bisgaard · 8. april 2016 kl. 19:11

    Perfekt! Tak for forslaget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.