Kan du give din jobansøgning et boost med et video-CV?
Indlægget er skrevet af Jobseeker, der tilbyder cv-skabeloner og andre værktøj til jobsøgere.
Der bliver kun mere og mere konkurrence på arbejdsmarkedet, og derfor leder jobsøgende konstant efter nye måder, hvorpå de kan skille sig ud fra mængden. I de seneste år har vi set en ny type CV blive rigtig populært: video-CV’et.
Et video-CV er en kort optagelse, hvor du som jobansøger kan fremvise dine færdigheder, erfaring og personlighed til eventuelle arbejdsgivere. Den typiske længde plejer at være mellem 30 sekunder til 3 minutter og kan indeholde en masse forskellige ting som bl.a. selvintroduktion, erhvervserfaring, færdigheder, men også ens hobbyer og interesser.
Selvom idéen ikke er helt og aldeles ny, har videoplatforme som YouTube og Vimeo og videokonferenceværktøjer som Zoom og Skype, været med til at gøre det nemt for jobansøgere at lave og dele deres optagelser. Her kigger vi nærmere på alle fordelene.
Hvordan kan et video-CV booste dit resumé?
Der er masser af fordele ved et video-CV. Først og fremmest kan man som jobsøgende få lov til at sætte et ansigt og en personlighed på deres navn. Det er en super måde til at vise ens kommunikationsevner direkte og endda skabe en mere personlig forbindelse med en potentiel arbejdsgiver, og det kan skille dem ud fra mængden af kandidater.
Derudover kan du være ekstra kreativ med et video-CV. Du kan bruge musik, animationer og andre visuelle hjælpemidler, som gør oplevelsen mere engagerende og mindeværdig. Det gør især en videoansøgning nyttig, hvis du arbejder inden for kreative områder som design, marketing eller andre medier, hvor visuel kommunikation er altafgørende.
Hvordan går du så i gang?
1. Planlæg og forbered dit video-CV
Før du begynder at filme, skal du lave en plan for dit video-CV. Tænk over, hvad du vil sige, og hvordan du vil præsentere dig selv. Overvej videoens tone og stil, og tænk over, hvilken baggrund, lys og lyd, der passer bedst til den type job, du søger.
Det er også vigtigt at øve sig i, hvad du vil sige. På den måde kan du føle dig mere selvsikker og naturlig foran kameraet. Lav gerne et manuskript eller en oversigt som minimum, så du har noget at holde dig til.
2. Sig pænt goddag
Start din videoansøgning med kort at introducere af dig selv. Fortæl gerne, hvor du er i livet nu, og hvorfor netop dette job passer til dig, din erfaring, og den retning du ser dig selv i ude i fremtiden. Svar på, hvad der gør dig egnet til lige netop dette job, og hvorfor det interesserer dig.
3. Fremhæv dine færdigheder og erfaringer
Størstedelen af dit video-CV bør fokusere på dine færdigheder og erfaringer. Du kan bruge eksempler og historier til at illustrere, hvordan du har brugt dine færdigheder tidligere, og hvordan du kan anvende dem til det job, du søger. Dette er din chance for at vise ansættelseschefen, hvad der gør dig unik, og hvorfor du er den bedste kandidat til jobbet.
>> Er du ny på arbejdsmarkedet? Få inspiration til, hvordan du kan opnå erfaring her <<
4. Vis din personlighed
En af de bedste ting ved en videoansøgning er, at du nemt kan vise din personlighed og på den måde lade personen på den anden side lære dig lidt bedre at kende. Vær dig selv og vis den energi, som du tager med dig på en arbejdsplads.
5. Gør det så kort som muligt
Selvom det er vigtigt at fremhæve dine færdigheder og erfaringer, ønsker du ikke at gøre dit video-CV for langt. Hold det kortfattet og til sagen. Sigt efter en video, der er mellem 1-3 minutter lang. Dette vil sikre, at ansættelseschefen ser hele videoen og ikke keder sig eller bliver distraheret.
6. Tjek, redigér, tjek igen
Det kan virke basalt, men efter du har filmet, skal du huske at redigere og tjekke al materialet. Sørg for, at lyset, lyden og baggrunden ser godt ud. Klip unødvendige dele ud, og sørg for, at videoen har et godt flow. Der er altid en god idé at bede en ven eller et familiemedlem om at tjekke den igennem og give dig feedback.
7. Del din videoansøgning
Når dit video-cv er klar, så skal du i gang med at dele det med nye potentielle arbejdsgivere. Du kan vælge, om du skal uploade det til fx din LinkedIn-profil, dit website eller sende en mere specifik i et link i mailen eller jobansøgning. Hvor video-CV’et på LinkedIn kan være mere generelt, skal du sørge for at tilpasse videoansøgning til hvert enkelt job, du søger, så du gør det mere relevante for stillingen.
Hvad bør jeg ikke gøre i min videoansøgning?
Der er flere fejl, du helst bør undgå i dit video-CV. Først og fremmest må du ikke bare læse op fra dit traditionelle CV. Arbejdsgiveren har sandsynligvis allerede haft kigget på det – og det leder ikke efter mere af det samme, men vil hellere se noget nyt og spændende.
Vær også opmærksom på den måde du snakker – om du holder for lange pauser eller slet ingen. Din videoansøgning skal virke naturlig og lige til. Det gælder naturligvis også dit kropssprog. Og til sidst, men ikke mindst må du ikke glemme videokvaliteten. Udstyret skal være i orden, da det ellers kan give et negativt indtryk.
Opsummering
Vi har slået fast, at et video-CV er en super effektiv måde at skille sig ud fra konkurrenterne på. Du kan vise dine evner og personlighed på en sjovere og mere inddragende måde. Vi har delt flere tips med dig her, så du ikke kan andet end at imponere din kommende chef.
Vi vil dog også gerne slå et slag for, at video-CV’et som sådan ikke er her for at erstatte det traditionelle papir-CV eller jobansøgning, men i stedet skal supplere det.
0 Kommentarer