Beskrivelse / Narrativ – Progymnasmata

Her er mit bud på, hvordan Progymnasmata-øvelsen “The Description”, som den er forklaret i D’Angelos Composition of the Classical Tradition, kan udføres.

I teksten beskriver jeg Holstebro Station, som jeg ofte oplevede den i min gymnasietid.

progymnasmata - Beskrivelse af Holstebro station

Stationsbygningen er en flot, gammel rød bygning med et sort tag. Der er tre indgange: Hovedindgangen, der vender ud mod den lille parkeringsplads, og de to små, tunge døre, der fører ud til jernbanerne.

Går du ind gennem en af de to små døre, kommer du ind i ventesalen; en lille sal med mørke farver, oplyst af lysekroner.
Til venstre ligger der en 7-eleven, og bag den finder du en række skabe, der dog sjældent bliver brugt.

Kigger du til højre kan du igennem nogle ruder se ind til DSB-billetsalget, der dog lukker tidligt.

Rundt langs salens murer, er der en lang og kold bænk. Her sidder jeg og kigger op på det store ur over de små døre. Jeg venter, i hvad der føles som timer, før jeg endelig kan stige på min regionalbus, der kører fra rutebilstationen lige udenfor.

– Marie Bisgaard, 2012